Ідеї страв до вина Мальбек

Мережа винних магазинів Wine Gallery

Мальбек — це червоне вино середньої щільності, тому воно добре поєднується з продуктами, які мають більш насичений смак. Однак, на відміну від Каберне Совіньйон, Мальбек не має надзвичайно довгого фінішу або сильних танінів. Це означає, що вина з винограду сорту Мальбек надзвичайно добре поєднуються з більш м’яким червоним м’ясом і навіть легкими нарізками, наприклад, темним м’ясом індички або смаженою свининою.

Вдалі варіанти страв для поєднання з Мальбеком

Секрет вдалого вибору їжі до Мальбека полягає в тому, що це вино чудово поєднується з перцем, шавлією, вершковими грибними соусами, плавленим сиром, а особливо — блакитним сиром.

Бургер із блакитним сиром і Мендоса Мальбек

Хороша пляшка Мендоса Мальбек, як правило, буде мати більше нот фруктів (на відміну від аромату ожини, як це буває зазвичай) і трохи світліше тіло. Ось чому блакитний сир справді посилить інтенсивність пари. Скуштуйте гамбургер із блакитним сиром, якщо ви раніше ніколи цього не робили, і доповніть вечерю пляшкою Мальбеку із Мендоси від Vinos de La Luz

Вино Vinos de La Luz - Мережа винних магазинів Wine Gallery

Баранина з м'ятою та Мальбеком із Сан-Рафаеля

Для вина із Сан-Рафаеля в Аргентині часто характерна більша трав'янистість, яка чудово поєднується з ароматом, смаком і присмаком м'яти або інших трав, таких як розмарин і лаванда. Смолисті трави та м’ята на соковитому м’ясі чудово поєднуються з Мальбеком.

Фарширований перець із диким рисом і грибами та Кагор

Кагор (долина річки Лот) є місцем походження Мальбека. Вино з цього регіону дещо світліше і часто демонструє витончені нотки сушеного червоного перцю. Фарширований перець із достатньою кількістю умамі (смак білків) повинен чудово доповнити французький Мальбек. Під час приготування страви обов’язково використовуйте вдосталь жирів (олії, масла, горіхів або вершків), щоби страва могла врівноважити таніни, адже вся суть у гармонії.

Які продукти найкраще поєднуються з вином Мальбек і чому

М’ясо та білки. Мальбек добре доповнюється темним м’ясом птиці, смаженою свининою та нежирними шматочками червоного м’яса. Якщо ви любите більш цікаве м’ясо, то будете здивовані тим, наскільки добре фруктовість Мальбека може доповнити землистість м’ясних нарізок, зокрема буйволиних бургерів, страусиних гамбургерів або навіть дичини. Любителям овочів при використанні замінників м’яса рекомендуємо обов’язково додавати порошок грибів (білих, портобелло) або навіть кмин, щоби підсилити умамі у страві.

Сир. Мальбек — одне з небагатьох сміливих червоних вин, яке завжди добре поєднується із блакитним сиром та іншими гострими м’якими сирами (любителі горгонзоли, це для вас). Однак ви також будете у захваті від Monterey Jack, проволоне і навіть плавленого швейцарського сиру. Ключовим при поєднанні Мальбека з сиром є визнання того, що фініш у цього вина не довготривалий, тому сир також без надто довгого, затяжного смаку зазвичай добре підходить. Веганам будуть до вподоби креми із кеш'ю з більш трав’яними ароматами.

Трави та спеції. Цікавим у винах Мальбек є те, що коли ви поєднуєте з ними сухі пустельні трави, вино виходить фруктовішим і насиченішим. Ось чому деякі смолисті трави, такі як шавлія, розмарин і навіть ялівець, створюють вражаючу взаємодоповнювальну комбінацію, якщо їх використовувати в міру. Ще одне дивовижне поєднання трав — це м’ята. Смак Мальбеку стає складнішим у поєднанні з цією рослиною, що робить її чудовим варіантом для відбивних із баранини та м’ятного желе. Крім того, віддайте перевагу шалоту та цибулі, а не інтенсивності часнику, а також спробуйте різні види перцю (білий, рожевий, зелений, червоний) для отримання несподіваних смаків. Нарешті, екзотичні спеції, зокрема гвоздика, запашний перець і кориця, чудово доповнюють більш насичене та димчасте вино Мальбек.

Овочі. Мальбек — це, безумовно, більше вино до м’яса та картоплі. Проте є кілька цікавих варіантів із овочевих страв, які можуть добре спрацювати. Найбільш очевидний приклад — це гриби всіх видів, особливо в смаженому вигляді. Цікаво, що дещо в теруарі Аргентини надає Мальбеку тонкий аромат червоного перцю, який можна прикрасити справжнім червоним перцем. Обов’язково спробуйте його посмажити.

Поєднання з їжею, яких слід уникати

Як і у випадку з багатьма повнотілими червоними винами, як правило, варто уникати гіркої зелені, риби та вінегретів. Чому? Гіркота зелені зробить вино гіршим на смак, риба затримається на піднебінні та зробить вино на смак, як консервна банка, а висока кислотність салату може зробити смак вина більш пласким. Однак існує кілька хитрих обхідних шляхів, включно із заправками на основі вершків або обсмажуванням овочів без кислоти та з додаванням більшої кількості жиру. Важливо пам’ятати, що кожне вино із Мальбеку має дещо інший смаковий профіль, тому існує безліч правильних варіантів і завжди є місце для експериментів.